Резонанс
18 листопада 2015
Поліція провела другу операцію в Сен-Дені, число затриманих зросло до 7 осіб
Всі вони підозрюються у тероризмі або пособництві екстремістам.
news-image

Французька поліція провела в середу ще одну операцію в Сен-Дені, передає «Є!».

Як повідомляють місцеві ЗМІ, число затриманих зросло до 7 осіб; всі вони підозрюються в тероризмі або пособництві екстремістам. 

Тим часом, за інформацією ЗМІ, в ході розпочатої під ранок масштабної операції в північному передмісті Парижа поранення отримали щонайменше п'ять співробітників французького поліцейського загону (RAID), проте їх життя поза небезпекою. Єдина втрата в рядах спецназу - службовий собака, що був застрелений бойовиками під штурму квартири, в якій знаходилися підозрювані.
Головною метою операції в Сен-Дені став 28-річний бельгієць Абдельхамід Абаауд - ймовірний організатор терактів 13 листопада в Парижі. 

Офіційно прокуратура Парижа утримується від будь-яких коментарів, однак французькі ЗМІ активно обговорюють, мабуть, головне питання дня: як вийшло, що один з найбільш розшукуваних терористів, що проходив підготовку в Сирії, ховався всього в 800 метрах від Stade de France - головного паризького стадіону, де в минулу п'ятницю прогриміли три вибухи, які стали лише початком трагедії, що забрала життя 129 осіб.

Тим часом префектура поліції закрила всі школи та інші навчальні заклади в Сен-Дені. Магазини в радіусі кілометра від епіцентру подій закриті. Жителям заборонено залишати свої будинки. Рух автомобілів і громадського наземного і підземного транспорту призупинено. Поліція не виключає, що поблизу можуть знаходитися спільники ліквідованих осіб.

Читайте також: Смертниця підірвала себе в ході спецоперації поліції в передмісті Парижа