Суспільство
18 листопада 2015
Україна вперше отримає інвестиції від фонду Сороса
Отримає фінансування українська IT-компанія Ciklum.
news-image

Фонд Джорджа Сороса незабаром придбає частку Ciklum у інвестиційної компанії Horizon Capital. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив член ради директорів Ciklum Андрій Колодюк, передає «Є!».

«Джордж Сорос вперше проінвестував в Україні і зробив це в IT», - написав він.

За інформацією, ціна угоди і обсяг викуплених акцій не розголошуються. Прес-секретар Soros Fund Management Майкл Вашон зазначив, що фінансування фонду допоможе вітчизняним IT-компанія вийти на якісно новий рівень роботи.

«Приватні інвестиції, особливо з Європи та Північної Америки, допомагають закріпити успіхи, яких українські реформатори досягли за останній рік. Ми раді співпрацювати з Ciklum і зробити свій внесок у розвиток того, що Джордж Сорос називає "Нової України" », - цитує прес-служба Вашон.

Як відомо, Інвестиційний фонд Ukrainian Redevelopment Fund, який працює в інтересах американського фінансиста Джорджа Сороса, стане інвестором фонду прямих інвестицій Dragon Capital New Ukraine Fund, який буде працювати під управлінням української компанії «Драгон Капітал».

У березні Сорос заявив, що він готовий інвестувати в економіку України до 1 млрд дол. За умови, що західні країни також почнуть інвестувати в нашу країну.