Події
19 листопада 2015
У Росії вирішили, що Яценюк визнав свою участь у чеченській війні
Російські ЗМІ дивним чином інтерпретують слова прем'єр-міністра України латвійським виданням.
news-image

Так портал RT посилається на інтерв'ю Яценюка порталу Latvijas Avize, огляд якого надано ІноТВ, де нібито прем'єр України поспішив заявити, що інформація про його участь у бандформуваннях Чечні  була отримана російськими слідчими «за допомогою тортур», а значить, не має юридичних підстав, передає «Є!».

Установи російської влади базують свої твердження на свідченнях, отриманих в результаті тортур громадян України, які сказали, що Яценюк брав участь у чеченській війні. Показання, отримані за допомогою катувань, не мають юридичних підстав », - наводить видання цитатут Яценюка.

Нагадаємо, свідчення про те, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк нібито брав участь у бойових діях у Чечні в 1994 році, дали українські громадяни Микола Карпюк та Станіслав Кліх, які незаконно утримуються на території Російської Федерації.

Як стверджують у листі до Європейського суду з прав людини Станіслав Кліх і Микола Карпюк, їх піддавали тортурам кілька місяців, щоб вони зізналися в тому, що від них вимагали. 

Очевидно, що в інтерв'ю латвійському виданню Арсеній Яценюк говорить саме про ці тортури.

Читайте також: Слідчі РФ офіційно "мають дані", що Яценюк на прізвисько "Арсен" воював у Чечні