Події
19 листопада 2015
5 млн доларів обіцяють США за інформацію про одного з лідерів ІДІЛ
Уряд США призначив нагороду за інформацію про одного з лідерів "Ісламської Держави" Тирада аль-Джарбу, відомого також як Абу Мухаммед аль-Шимал.
news-image

США призначили винагороду на суму 5 млн доларів за інформацію, яка допоможе знешкодити одного з лідерів угрупування "Ісламська Держава" Тирада аль-Джарбу, відомого також як Абу Мухаммед аль-Шималі, повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу держдепартаменту США, передає «Є!».

Наголошується, що раніше він був внесений до списку міжнародних терористів і проти нього були введені санкції Ради за рішенням безпеки ООН.

За американськими даними, Аль-Джарба ще в 2005 році приєднався до відгалуженню "Аль-Каїди" в Іраку, яке пізніше переросло в "Ісламська Держава». В даний час він очолює в ІГІЛ так звану комісію з питань імміграції та логістики, яка займається контрабандою через турецько-сирійський кордон іноземних бойовиків ", фінансових коштів і різних вантажів для терористів.

Як наголошується в повідомленні Держдепу США, в цих цілях терористи використовують маршрут між турецьким Газиантепе і сирійським прикордонним містом Джарабулус, що знаходяться під контролем ІГІЛ.

У 2014 році аль-Шималі забезпечив прибуття до Сирії з Туреччини майбутніх бойовиків ІГІЛ з Австралії, Європи і з Близького Сходу і керував роботою вербувального центру угруповання в сирійському Азазе, - вказало зовнішньополітичне відомство США.

Нагадаємо, джихадисти з "Ісламської держави" тільки за останній місяць взяли на себе відповідальність за аварію російського літака А321 над Сінаєм і теракти в Парижі.

Читайте також: Терористи ІГІЛ звернулися до американців