Світ
20 листопада 2015
Українські права визнала ще одна країна
Тепер українці в Італії зможуть їздити з українським посвідченням водія.
news-image

Угода між урядами України та Італії про взаємне визнання водійських прав значно спростить життя автомобілістам обох країн, які подорожують за кордоном, повідомляє Урядовий портал, передає «Є!».

"Підписанням цієї угоди український уряд позбавить водіїв необхідності складати іспити й витрачати кошти в Італії. Тепер вони зможуть вільно їздити автомобілем по території Італії з української посвідчення водія. Італійська система буде визнавати його нарівні з документом, виданим в цій країні", - повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Договір укладено на 5 років, й він почне діяти через 60 днів з дати останнього письмового повідомлення при умові виконання всіх необхідних процедур в кожній з країн.

У першу чергу договір допоможе українцям, які постійно живуть і працюють в Італії. Їм доводиться заново проходити теоретичний і практичний іспити, а також платити 600-1000 євро. Туристи як і раніше можуть вільно керувати автомобілем з українськими правами протягом одного року.