Україна
21 листопада 2015
Діти окупованого Донбасу зможуть отримати освіту дистанційно
Дипломи "ДНР" та "ЛНР" Україна визнавати не буде.
news-image

Верховна Рада розглядає питання створення централізованої платформи з дистанційного навчання дітей з окупованого Донбасу. Про це заявила в ході виїзного засідання профільного парламентського комітету у Краматорську голова комітету Верховної Ради з питань освіти і науки Лілія Гриневич, передає «Є!». Відповідну інформацію розповсюдила 20 листопада прес-служба Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

«Ми говоримо про необхідність створення централізованої дистанційній платформи навчання для дітей з окупованих територій. Потім їм буде легше здати державну підсумкову атестацію і отримати атестат про середню освіту України. Дипломи так званих "ДНР" і "ЛНР" держава визнавати не буде », - підкреслила Гриневич.

Гриневич переконана, що саме вчителі формують почуття патріотизму у дітей, тому трансформація системи освіти і підтримка педагогів та учнів на Донбасі повинна знаходитися в зоні державної уваги. Народний депутат переконана: те, що «частина населення Донбасу підтримала сепаратистів, є недоліком системи освіти, оскільки в дітях з дитинства не виховують почуття патріотизму».

За інформацією, питання підтримки або допомоги вчителям, які не змогли виїхати з окупованих територій і продовжують навчати дітей у школах «ДНР» і «ЛНР», нині Комітетом не розглядаються.