Політика
21 листопада 2015
Андрія Портнова звинувачують у державній зраді
Він відкидає будь-які звинувачення.
news-image

Екс-заступник голови Адміністрації президента Андрій Портнов повідомив, що СБУ звинувачує його у співпраці з окупантом - російськими спецслужбами. Відповідний допис він зробив у мережі Facebook, долучивши копію листа головного слідчого управління СБУ у вищу кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури, повідомляє «Є!».

Як стало відомо, відносно Портнова здійснюється досудове розслідування за ознаками кримінальних правопорушень передбачених частиною 3 статті 109 (публічні заклики до насильницького повалення конституційного ладу) та частиною 1 статті 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу, говориться в тексті листа.

«Працюючи на посаді Першого заступника Глави Адміністрації президента, і володіючи інформацією, яка є держтаємницею, Андрій Портнов ймовірно співпрацював зі спецслужбами Російської Федерації, які здійснювали розвідувальну та контррозвідувальну діяльність проти України. Крім того, перебуваючи за кордоном, Портнов за допомогою ЗМІ, публічно закликав до насильницької зміни конституційного ладу в Україні», - сказано в документі.

Портнов наголосив, що справа сфабрикована, а звинувачення видумані. Причиною він називає свою різку опозиційну думку з приводу роботи чинної влади.

За інформацією, раніше суд ЄС назвав протиправними санкції проти Портнова. З березня 2015 року він виключений з санкційного списку.