Суспільство
21 листопада 2015
Закарпаттю загрожує повінь
Гірські регіони під загрозою підтоплення через значні опади.
news-image

Закарпатська область України опинилася під загрозою підтоплення. Причиною стали інтенсивні опади, через які відбулося зростання рівня води у річках Боржава, Ріка, Тересва, Теребля та Верхня Тиса. Про це повідомив у Facebook заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, передає «Є!».

"Через захаращення гірських потічків, водовідвідних та придорожніх канав відбулося підтоплення 167 дворогосподарств, в тому числі 33 приватних житлових будинки у Міжгірському, Рахівському, Тячівському, Воловецькому, Іршавському районах", - йдеться в повідомленні.

За інформацією, вода вже почала виходити на окремі автошляхи, руйнувати береги річок та протипаводкові споруди. Станом на 14:00 21 листопада для стабілізації ситуації залучені сили та засоби цивільного захисту районних державних адміністрацій, підрозділи ДСНС, Національної поліції, дорожніх організацій, басейнового управління водних ресурсів річки Тиса та місцеве населення.

У регіоні здійснюється постійний моніторинг гідрологічної обстановки у тій місцині, де існує ризик підтоплення населених пунктів.

"Місцевими органами влади здійснюється інформування населення про розвиток паводкової ситуації", - зауважив Чечоткін.

Чиновник зазначив, що кількість опадів у гірських районах зменшилася, тому зафіксовано зниження рівнів води у гірських притоках річок Тересва, Теребля Тячівського району та у місті Рахів.