Політика
23 листопада 2015
Шокіна просять перевірити джерела збагачення його заступника (ДОКУМЕНТ)
Заступник генпрокурора Віталій Касько дивним чином отримав дві квартири і землю.
news-image

Народний депутат від «Батьківщини» Ігор Луценко звернувся із запитом до генпрокурора Віктора Шокіна з проханням перевірити законність набуття заступником генпрокурора Віталієм Касько і членами його сім'ї прав на нерухоме майно та у разі виявлення порушень притягнути винних до відповідальності. Про це йдеться у депутатському запиті Луценко, повідомляє «Є!» з посиланням на "Главком".

Депутат зазначає, що має документи, в яких говориться, що Касько двічі отримував службове житло від Генпрокуратури, яке згодом було приватизовано.

У 2002 році Касько була надана в якості службового житла 1-кімнатна квартира площею 49,5 кв. м. Квартира була оформлена на Касько і його мати, яка не проживала в Києві і не потребувала поліпшення житлових умов, оскільки постійно проживала в трикімнатній квартирі у Львові.

У 2004 році квартира була приватизована матір'ю Касько.

Вдруге Касько отримав службове житло площею 155 кв. м в 2010 році в новобудові на бул. Дружби Народів. Квартира була оформлена на Касько, його матір, сестру і діда, які не проживали в Києві. У 2014 році Касько одноосібно приватизував квартиру.

Касько користувався квартирою, яка надавалась їй як службова, вже будучи звільненим з ГПУ.

Також Луценко звертає увагу на земельну ділянку площею 1819 кв. м, який знаходиться у власності Касько. Підставою для набуття права власності є договір дарування від 2009 року, але в цей час Касько працював в ГПУ, тому інформація вимагає перевірки на предмет законності набуття ділянки, так як прийняття подарунків службовими особами (в Реєстрі прав на нерухоме майно вказана вартість ділянки 1160103 грн) може свідчити про отримання ними неправомірної вигоди.

У зв'язку з цим Луценко просить генпрокурора провести перевірку.

Читайте також: Директор Укрпатенту написала явку з повинною і зізналася в розкраданні 150 млн гривень (документ)