Суспільство
24 листопада 2015
У Сімферополі нема хліба
У Сімферополі тотальні відключення електроенергії призвели до нестачі хліба в роздрібному продажу в понеділок 23 листопада.
news-image

Як повідомляє кореспондент Крим.Реалії, значна частина хлібобулочних виробів у Сімферополі випікають у невеликих приватних міні-пекарнях, які працюють виключно на електроенергії, передає «Є!».

Велика частина подібних міні-пекарень не має на сьогоднішній день резервних електрогенераторів. Продукція великих виробників, таких, як «Булкін» (колишній «Кримхліб») розкуповується до полудня.

Раніше повідомлялося, що в знеструмленій Керчі місцеві жителі так швидко розкуповують хліб, що його не встигають підвозити до магазинів.

Нагадаємо, у ніч на 20 листопада в Херсонській області внаслідок підривів електричних опор були виведені з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередач, якими здійснюється енергопостачання території Криму, а також частини Херсонської та Миколаївської областей. Пізніше були пошкоджені опори інших ліній електропередач, подача електроенергії в Крим зупинилася.

23 листопада учасники акції блокади Криму, яка стартувала 20 вересня, продовжують блокувати доступ енергетиків і ремонтних бригад до пошкоджених ліній електропередач.

Крим забезпечується електроенергією за рахунок своїх генеруючих потужностей лише частково, менш ніж на третину.

Читайте також: Росія готується до відповіді Україні за знеструмлення та блокаду Криму