Київ
24 листопада 2015
Бессарабський ринок стане місцем для відпочинку
На Бессарабці будуть не лише продавати продукти, а й відпочивати.
news-image

Міська влада збереже Бессарабку, а також планує її розвивати як місце для відпочинку. Як заявив директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Максим Кузьменко, зараз столична влада напрацьовує пропозиції щодо якісних змін, які відбудуться на ринку вже найближчим часом. Однак робочі та торгові місця буде збережено, запевнив посадовець, передає «Є!».

Змінювати зовнішній вигляд Бессарабки ніхто не буде, оскільки це пам’ятник архітектури і це одне з найбільш пізнаванних місць у столиці, важливий туристичний об’єкт. Ми плануємо зберегти автентичність та колорит фасаду, всю ліпнину, декоративні балкончики. Ринок побудований у 1912 році, але історична цінність даного місця повністю не розкрита. В Європі з таких ринків роблять місця для туристів і відпочинку для мешканців міста, – зазначив Максим Кузьменко.

За його словами, внутрішній простір ринку може бути змінений за принципом ринку Сан-Мігель у Мадриді, де люди не лише продають органічні продукти, а й відпочивають.

Вечорами там збираються люди, він перетворюється на своєрідне кафе з різними делікатесами, а на вулиці біля ринку грають музиканти, – розповів директор Департаменту.

Простір довкола має бути оформлений у єдиному стилі, без самовільних строкатих вивісок.

Зміни мають бути не лише зовнішніми, косметичними. Ринок перебуває в такому стані, що важливо, аби вони були передусім практичними. Мова йде про впорядкування торгових рядів, зонування, паркування для клієнтів, заміну інженерії, оновлення конструкції, підвалу та стелі.

Це має бути продумане рішення, якісно нове і легке для втілення в життя. Настав час вдихнути нове життя у Бессарабку, і це має бути проект, цікавий для киян і гостей міста. Ми вже проводимо робочі зустрічі з цього приводу, щоб уже найближчим часом напрацювати цікаві ідеї та розпочати втілювати їх у життя, – підкреслив Максим Кузьменко.