Події
24 листопада 2015
Українська оборонна фірма працювала з ФСБ
Співробітники Служби безпеки України припинили співпрацю фірми в Миколаєві з підприємством оборонно-промислового комплексу Російської Федерації.
news-image

Як повідомляє «Є!», у Миколаєві служба безпеки України припинила діяльність фірми, яка спеціалізувалася на розробці конструкторської та технологічної документації для військових кораблів ВМФ Росії і Прикордонної служби ФСБ РФ.

Директор і головний конструктор місцевого ТОВ намагалися неофіційно працевлаштувати українських фахівців на російське підприємство суднобудівного холдингу, - зазначили у СБУ. - Працівники сформували групу з числа фахівців кораблебудівної галузі, яких планували залучити до будівництва кораблів у сусідній країні. Окрім самого факту співпраці зі спеціалізованим підприємством країни-агресора, у фірми відсутні необхідні дозволи Державного експортного контролю на право здійснювати за кордоном роботи, пов'язані з будівництвом військових кораблів". 

Крім того, у відомстві зазначили, що директору та головному конструктору оголошені офіційні попередження від імені СБУ про неприпустимість порушення чинного законодавства України.

Також до підприємства застосовані санкції, передбачені вимогами закону "Про зовнішньоекономічну діяльність", то ж функціонування фірми фактично припинено.

Читайте також: СБУ жорстко затримала українського журналіста, який працював на "Новоросію" (ВІДЕО)