Суспільство
24 листопада 2015
Колишній заступник Захарченка призначений у керівництво Національної поліції
Василь Паскал отримав спеціальне звання генерала поліції другого рангу.
news-image

Колишній заступник Міністра внутрішніх справ Василь Паскал призначений 23 листопада першим заступником Голови Національної поліції, також він виконуватиме обов'язки начальника кримінальної поліції й отримає спеціальне звання генерала поліції другого рангу в порядку переатестування.  Про це йдеться в офіційній відповіді Міністерства внутрішніх справ від 23 листопада 2015 на запит ГО «Громадський люстраційний комітет», повідомляє «Є!».

«Наказом МВС України від 05.11.2015 № 2282 о/с згідно з пунктом 9 розділу ХІ Закону України „Про Національну поліцію” та відповідно до пункту 64 „з” Положення про проходження служби рядовим і начальницьким складом органів внутрішніх справ генерал-лейтенант міліції Паскал Василь Федорович звільнений з органів внутрішніх справ у запас Збройних Сил у зв’язку з переходом у встановленому порядку на роботу (службу) до Національної поліції», — йдеться у документі.

Активісти певні, що призначення Паскала відбулось з відома Голови Національної поліції Хатії Деканоїдзе. Однак вони наголошують, що два тижні тому звертались до керівника поліції з проханням не призначати на цю посаду правоохоронця, який повинен потрапити під люстрацію.

Як відомо, Василь Паскал обіймав керівні посади в Управлінні карного розшуку ГУ МВС України в Донецькій області. Потім був призначений Міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком  на посаду керівника Головного управління карного розшуку Департаменту кримінальної міліції МВС України. Під час Майдану переслідував журналістів, котрі робили розслідування.