Події
25 листопада 2015
Нардепи ВР планують підвищити собі зарплати в 3 рази
Депутати підготували проект кошторису витрат Верховної Ради на 2016 рік.
news-image

Цим документом передбачено підвищення зарплат законодавців і працівників апарату Ради, будівництво житла, а також збереження багатомільйонних витрат на автобазу і парламентські ЗМІ, передає «Є!» з посиланням на «Главком».

Як стало відомо, витрати на законодавчий орган зростуть до 906 млн гривень, проти 747 млн ​​гривень в цьому році. Найбільше бюджет Верховної Ради наступного року роздує зростання депутатських зарплат. З нинішніх 6 тис. гривень передбачається збільшення заробітної плати нардепа до 17,4 тис. гривень. Таку ж суму законодавці отримували два роки тому, поки не набули чинності популістські обмеження Кабміну Арсенія Яценюка та спікера Володимира Гройсмана.

Також буде збільшено видатки на помічників депутатів - кожному парламентарію дадуть на ці цілі по 20 тис. гривень на місяць.

Проект кошторису витрат на наступний рік на комітеті представляв перший заступник голови Апарату ВР Володимир Кістіон. За його словами, потреби раді були набагато вище - на рівні 1,2 млрд. гривень, однак робоча група опустила планку на чверть.

Читайте також: Рада звільнила електромобілі від ввізного мита