Економіка та бізнес
26 листопада 2015
У Севастополь через дефіцит палива відправили поїзда з бензином із Самари і Краснодара
У місті залишилася половина від необхідної кількості бензину марки 92 і 95.
news-image

Додаткові потяги з бензином відправили у Севастополь із Самари і Краснодарського краю, щоб ліквідувати дефіцит палива, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.
У місті залишилася половина від необхідної кількості бензину марки 92 і 95, повідомив журналістам заступник директора департаменту міського господарства Андрій Чибісов.

Для поповнення запасів з Краснодарського краю і Самари зараз йдуть вагони з бензином по залізниці. Ми проконтролюємо, щоб вони в пріоритетному порядку пройшли переправу. У найближчі два дні запас бензину буде поповнено, - сказав Чибісов.

У середу в Севастополі виник ажіотажний попит на бензин, на заправках утворилися черги. На деяких АЗС були підняті ціни.

Цим питанням займається ФАС. Якщо АЗС не повернуть ціни на колишній рівень, до них будуть вжиті заходи. У місті надзвичайна ситуація, в її рамках зміна цін відбуватися не може, - сказав Чибісов.

За його даними, з 50 автозаправних комплексів тільки на 21 встановлені дизельгенератори, необхідні для забезпечення їх роботи в умовах обмеженої подачі електроенергії.

Зараз підприємці займаються активним пошуком генераторів. Ми припускаємо, що протягом двох діб це питання вирішиться і в місті запрацюють усі автозаправні комплекси, - сказав Чибісов.