Події
26 листопада 2015
Кримські татари готові дати світло Криму, якщо РФ звільнить їх активістів
Електроенергія до Криму може буде подана Україною, якщо Росія виконає хоча б одну з вимог кримських татар-протестувальників.
news-image

Про це заявив один із лідерів кримських татар Мустафа Джемілєв у коментарі "Крим. Реалії", пише «Є!».

Вони (росіяни) повинні зробити якісь зустрічні кроки. Я вважаю, що вони повинні, у першу чергу, звільнити Ахтема Чийгоза, знакових фігур, - заявив він.
Але нічого цього не роблять. Тому зараз такий пресинг із боку громадськості, якого біса ми повинні включати їм світло, - наголосив Джемилев.

За словами депутата, українське керівництво наполягає на тому, щоб поставки до Криму поновилися, оскільки, за умовами угод, укладених між Києвом і Москвою, Україна змушена платити Росії великі штрафи за збої.

Водночас кримські татари вважають, що енергетична блокада повинна тривати.

Штаб сказав: "Обрубаєте поки дроти. Поки не буде команди з Києва, ми вам не дамо включити". Ось така ситуація на сьогодні, як буде завтра – подивимося, – заявив Джемілєв у середу.

При цьому він наголосив, що поки його соратники не збираються дозволяти поновлювати постачання електроенергії до Криму.

Найближчим часом Джемілєв сподівається обговорити ситуацію з президентом України Петром Порошенком.

Лідер протестувальників Ленур Іслямов також заявив кореспонденту "Крим реалії":

"Ми дали підняти саму конструкцію опори, але самі дроти ми не підключаємо. Бо якщо російська сторона, окупаційна влада дасть добро на звільнення ув'язнених, хоча б щоб одного випустили нашого політв'язня, то ми одразу маємо можливість включити. Це була така наша демонстрація".
Читайте також: Кримські татари погодилися, щоб електроенергію до Криму пустили через одну ЛЕП