Події
26 листопада 2015
"Укренерго" припинило ремонт ЛЕП "Каховська-Титан" на вимогу активістів
Ремонтники ДП "НЕК "Укренерго" планували сьогодні завершити ремонт ЛЕП.
news-image

Ремонтники ДП "НЕК" Укренерго "на вимогу активістів енергетичної блокади АР Крим припинили свою роботу на ЛЕП" Каховська-Титан ", яка була підірвана на минулих вихідних, повідомляє прес-служба Херсонської обласної державної адміністрації (ОДА), пише «Є!».

Сьогодні, 26 листопада, близько 10:00, бригада ремонтників "Укренерго", які відновлювали пошкоджену внаслідок підриву ВЛ 220 кВ Каховська-Титан, припинили свою роботу на прохання учасників акції енергетичної блокування Криму, - цитує ОДА начальника управління інформаційної політики "Укренерго "Зіновія Буцьо.

За його інформацією, активісти очікують відповіді від лідерів акції щодо подальшої координації своїх действій.

Одін з активістів та лідерів акції Ленур Іслямов прокоментував такий заборону тим, що активісти виставили вимоги до окупаційної влади щодо звільнення політв'язнів і поки не будуть виконані ці умови, електропостачання на територію АР Крим відновлювати не будуть, відзначили в ОДА.

Нагадаємо, вчора бригада "Укренерго" виконала вже більшу частину робіт з відновлення мережі ВЛ 220 кВ "Каховська-Титан". Але через несприятливих погодних умов бригаді не вдалося до кінця закінчити свою роботу. Планувалося, що сьогодні роботи будуть завершені.

Нагадаємо, в результаті підриву на території Херсонської області чотирьох ліній електропередач, провідних до Криму, півострів залишився без електроенергії. При цьому в МВС України заявили, що підрив електроопор можуть кваліфікувати як теракт.

Президент РФ Володимир Путін, коментуючи енергоблокаду Криму, заявив, що здивований позицією української влади, і сказав, що йому здається, що Київ "наче знущається", і пообіцяв подолати проблеми з енергопостачанням. Самопроголошена влада Криму оголосила режим НС на півострові.

Читайте також: В "Укренерго" говорять, що завтра завершать ремонт ліній електропередач до Криму