Україна
26 листопада 2015
Проти китайського судна, яке тягне кабель з Росії до Криму, відкрито кримінальну справу
Судно незаконно знаходиться у територіальних водах України.
news-image

Китайське судно, яке допомагає Росії протягнути кабель до Криму, щоб забезпечити його електроенергією, незаконно знаходиться в територіальних водах України. Генеральна прокуратура порушила за цим фактом кримінальну справу. Про це на брифінгу заявив прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко, передає «Є!».

«Днями було відкрито кримінальне провадження щодо події, пов'язаної з китайським судном, яке фактично прокладало кабель для поставок електроенергії з Росії до Криму. Як тільки до нас надійшла відповідна інформація, наші співробітники відкрили виробництво. На сьогоднішній день спільно з управлінням міжнародного співробітництва ми готуємо запити, щоб встановити власника судна, особистості членів екіпажу та інші обставини цієї події, щоб підготувати підозру і в рамках міжнародного співробітництва почати процедуру притягнення до відповідальності винних осіб », - сказав Куценко.

Куценко зауважив, що кримінальне провадження відкрито за ст. 332 прим.1 - Порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї - Кримінального кодексу України.