Суспільство
27 листопада 2015
"Запоріжсталь" ймовірно буде знеструмлена
Підприємство має великі борги за електропостачання.
news-image

Публічне акціонерне товариство «Запоріжсталь» отримало повідомлення від ВАТ «Запоріжжяобленерго», що незабаром поставки електроенергії на комбінат будуть призупинені. Про це повідомляє прес-служба «Запоріжсталі», передає «Є!».

Причиною відключення підприємства є борг у 140 млн грн, а також порушення графіків обов'язкових платежів. Втім генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма у коментарі зазначив, що останнім часом колектив відчував тиск з боку органів державної влади та державних монополістів.

«Чиновників не хвилюють важкі наслідки цього рішення - зупинка підприємства і втрата роботи для тисяч людей, зайнятих на виробництві, що випливають звідси соціальні потрясіння і, крім усього, загроза техногенних аварій через різку зупинку виробництва в момент відключення від електроенергії. Ми вимагаємо від держави повернути наші зароблені кошти - борг з відшкодування ПДВ ».

Повідомляється, що заборгованість «держави перед ПАТ"Запоріжсталь" з відшкодування податку на додану вартість у розмірі понад 822 мільйонів гривень», тобто перевищує борг комбінату в 6 разів.