Україна
27 листопада 2015
Прем'єр зізнався, що в Україні назріває дефіцит вугілля
Яценюк наказав вжити екстрених заходів.
news-image

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що запаси вугілля в Україні напередодні зими вщухають, тому профільним чиновникам слід підготуватися до роботи в умовах дефіциту. Про це глава Кабміну сказав в ході засідання Антикризового енергетичного штабу, передає «Є!».

"За моїми даними, чітко видно, що достатніх запасів вугілля немає. Про це я попереджав три місяці тому. Я вимагаю терміново план заходів, для того, щоб ми були впевнені у стабільній роботі енергосистеми країни, - сказав Яценюк. - Держава виділила необхідні ресурси , і їх треба не просто освоїти, нам потрібні запаси вугілля ".

Яценеюк наголосив, що Росія ще влітку робила спроби заблокувати поставки в Україну вугілля, а взимку ці дії стали очевидно провокаційними.

"Росія блокуватиме поставку вугілля, і про це йшлося три місяці тому. Мета Росії - повна дестабілізація ситуації в Україні", - підкреслив Яценюк, зажадавши план заходів на випадок надзвичайних ситуацій та план заходів для стабільного проходження зимового періоду.