Україна
28 листопада 2015
Кличко розповів, як його родина постраждала під час Голодомору
Його бабуся єдина вижила з 8 дітей великої родини.
news-image

Мер Києва Віталій Кличко у роковини пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років розповів про те, як його родину торкнулася ця загальнонаціональна трагедія. Відповідний допис міський голова зробив у Facebook, повідомляє «Є!».

"Я дізнався про Голодомор в дитинстві від своєї бабусі Євдокії Пилипівни, яка єдина з 8 дітей в родині вижила в ті жахливі роки. Коли вона мені малому розказувала, я думав, що це страшна казка". - зізнався Кличко.

Мер Києва переконаний, що радянські підручники навмисне замовчували подробиці геноциду української нації, тому лише від рідних можна було дізнатись правду. Голодом, певен Кличко, радянська влада намагалася придушити волю і гідність українців, знищити національний рух опору. Він зауважує, що нинішня спадкоємиця СРСР Росія, наслідує методи своєї жахливої наступниці.

"А сьогодні правонаступниця Радянського Союзу – Росія розпалює військовий конфлікт на Сході України, який вже забрав життя тисяч українців, окуповує українські міста і села, анексує Крим", - зазначає Кличко.

Втім, як справжній борець, Кличко переконаний, що складності лише загартують українську націю.