Суспільство
28 листопада 2015
В "ДНР" вирішили створити свої правила дорожнього руху
Користування автомобілями з правим та середнім розташуванням керма у самопроголошеній республіці заборонили.
news-image

«Рада міністрів» так званої "ДНР" заявила про запровадження власних правил дорожнього руху у невизнаній республіці. Про це 28 листопада повідомили у прес-службі «міністерства внутрішніх справ» "ДНР", передає «Є!».

«Документ містить ряд принципових відмінностей від ПДР, які раніше діяли, і є обов'язковим до виконання усіма учасниками дорожнього руху», - йдеться в повідомленні.

Нові правила зобов'язують учасника дорожнього руху зупинятися при вимозі представника правоохоронних органів та відразу давати документи на перевірку. Водій зобов'язаний оперативно забезпечити можливість перевірки «номерів кузова, агрегатів і комплектність транспортного засобу».

«При наявності законних підстав водій зобов'язаний забезпечити можливість оглянути транспортний засіб і вантаж. Також водій, виїжджаючи з території ДНР, повинен мати при собі реєстраційні документи на автомобіль та посвідчення встановленого зразка », - пояснили в« міністерстві ».

Нові ПДР містять заборону деяких дорожніх знаків, котрі діють на українських шляхах, а також змінюють адміністративну відповідальність за порушення. Новітні норми законодавчо забороняють державну реєстрацію автотранспорту з правим і середнім розташуванням керма.