Війна
29 листопада 2015
Російське окупаційне командування розповсюджує чутки про наступ української армії,- речник АТО
В Міноборони такі дії кваліфікують, як провокацію.
news-image

Окупаційна влада Донбасу розповсюджує провокаційні чутки про можливий наступ Збройних сил України вздовж усієї лінії зіткнення. Про це 29 листопада на брифінгу повідомив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, передає «Є!» з посиланням на "5 канал".

"Це робиться не тільки для того, щоб спровокувати Збройні Сили України, але й має на меті вирішити проблему браку житла для бойовиків на зимовий період", - пояснив він.

Речник зауважив, що дана інформація апріорі є неправдивою, оскільки Україна суворо дотримується усіх пунктів Мінських домовленостей.

Мотузяник підкреслив, що, за інформацією української розвідки, морально-психологічний стан бойовиків зараз пригнічений. Зокрема мова йде про тих, хто входить до першого та другого корпусів керівництва російських кадрових офіцерів.

"Незадовільне харчове та фінансове забезпечення призвело до зловживання алкоголем та наркотиками внаслідок чого збільшилася кількість хаотичних обстрілів бойовиками як своїх позицій, так і позицій сил АТО", - розповів Мотузяник.

Нагадаємо, що терористи продовжили вести провокаційний і прицільний вогонь по позиціях ЗСУ.