Події
30 листопада 2015
Батальйон "Азов" вирішив арештувати Фірташа
У випадку бездіяльності правоохоронців бійці батальйону готові самостійно затримати біглого олігарха у разі його повернення до України.
news-image

Позафракційний народний депутат, командир полку "Азов" Нацгвардії Андрій Білецький заявляє, що активісти громадянського руху "Азов" і ветерани полку здійснять "цивільний арешт" українського бізнесмена Дмитра Фірташа у випадку бездіяльності українських правоохоронців при поверненні бізнесмена в країну, передає «Є!» з посиланням на  Delo.ua.

Якщо наша влада не заарештує Фірташа в момент його перетину кордону - разом з ветеранами нашого руху, моїми бойовими побратимами , ми організуємо і проведемо його громадянський арешт, - йдеться в заяві Андрія Білецького, розміщеному на офіційному сайті громадянського руху "Азов" у понеділок.

Білецький також заявив, що після затримання та арешту бізнесмен повинен бути негайно відданий під суд.

І ця справа має бути показовим, тут, у Києві, а не в Америці, - підкреслив він.

Як повідомлялося, глава МВС України Арсен Аваков 7 червня заявив, що Міністерство відкрило Кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем колишнім керівництвом НАК "Нафтогаз України", яка підозрюється у злочинній змові з управлінцями та власниками "РосУкрЕнерго" і Group DF в 2010 році, коли Стокгольмський арбітраж зобов'язав НАК повернути "РосУкрЕнерго" 12,1 млрд куб. м газу.

За фактом зловживання службовим становищем співробітниками НАК" Нафтогаз України ". Ми підозрюємо змову посадових осіб минулого керівництва НАКу з управлінцями та власниками "РосУкрЕнерго" і Group DF, Centragas Holding AG, що володіють 50% АКЦІЙ "РосУкрЕнерго", співвласником якої є також російський "Газпром", - повідомив тоді Аваков на своїй сторінці у Фейсбуці.

 

Читайте також: Аваков уже розказав, як затримає Фірташа