Світ
30 листопада 2015
Євросоюз планує ввести безвізовий режим для громадян Туреччини
Проблемою для країни є потік біженців.
news-image

Євросоюз готовий вже через рік запровадити безвізовий режим для громадян Туреччини, якщо Анкара почне стримувати потік біженців, які намагаються проникнути до Європи. Брюссель запропонував турецькій владі виділити фінансову допомогу в розмірі € 3 млрд на потреби біженців, повідомляє «Є!» з посиланням на ЗМІ.

Викладач Амстердамського університету Ласло Мараці впевнений, що після цього незаконні перевізники і мігранти скористаються можливістю безвізового в'їзду в ЄС через територію Туреччини.

«Якщо між ЄС і Туреччиною буде введений безвізовий режим, то біженці і мігранти, які прагнуть до Європи, швидше за все, спробують спочатку потрапити до Туреччини і дістати турецькі паспорти, а потім - пробратися в європейські країни, - вважає експерт. - Адже в такому випадку цим можуть скористатися незаконні перевізники, а також ті, хто, порушуючи закон, будуть купувати або підробляти турецькі паспорти».

На думку Мараці, європейські агентства з охорони зовнішніх кордонів не повинні віддавати захист європейської безпеки у такий складний час.