Світ
30 листопада 2015
В Австралії не дозволили номери з ім'ям Путіна
Поліцейські не дозволили місцевому жителю встановити на свій автомобіль бажані номери.
news-image

Мешканцю Австралії, нащадку забайкальських козаків Артему Козьміно, не дозволили встановити на свій автомобіль реєстраційний знак Putin. Таке рішення влада Австралії обґрунтувала тим, що даний номер недоречний і може ображати інших учасників руху. Про це з посиланням на самого Козьміна повідомляють російські ЗМІ, передає «Є!».

Автовласник замовив «красивий» номер 18 листопада і заплатив за нього 295 доларів. Через 21 день реєстраційний знак мав бути готовий. Проте 24 листопада йому прийшла відмова, в якій було сказано, що такий номер може бути образливим і викликати негативну реакцію.

Одночасно житель Австралії відзначив, що має намір домогтися від влади такого рішення і, «якщо буде потрібно», він звернеться до суду. Також нащадки козаків в Австралії відзначили, що звернуться за підтримкою в посольство Росії і зроблять все, щоб на автомобілі Козьміна з'явився реєстраційний знак «Putin».

Додамо, що Австралія - ​​не єдина країна, де на реєстраційному знаку офіційно дозволено писати те, що хоче автовласник. Наприклад, так можна робити в США, Великобританії та країнах Прибалтики.