Світ
30 листопада 2015
У Росії школярам запропонували зібрати кошти на новий СУ-24
Батьків обурила ініціатива директора.
news-image

Батьки саратовських школярів, яким раніше запропонували зібрати гроші на Су-24 для російських повітряно-космічних сил, висловили своє обурення, написавши відкритий лист на ім'я директора навчального закладу Тетяни Райкової. Жителі Саратова також мають намір подати скаргу на директора гімназії N3 в місцеву прокуратуру. Про це самі батьки розповіли журналістам російських ЗМІ, повідомляє «Є!».

Батьки стурбовані тим, що Райкова втягнула дітей в "зовсім недитячу справу", йдеться у зверненні. Історію зі збором коштів вони називають "потворною".

"Як ви смієте підставляти під удар наших дітей? Мого семирічного сина! Ви забули про Беслан? Якщо дуже хочете, йдіть самі воювати там, де йде війна. Ми, нормальні громадяни Росії, хочемо жити в мирі. На території Росії війни немає! Не смійте розгортати цю потворну історію зі збором коштів дітьми для боротьби з терористами. Терористи адже помститися можуть. Вдумайтеся: діти проти терористів. Ви з глузду з'їхали? Терористи на те і терористи, що вбивають тих, хто проти них . І не звинувачуйте мене в боягузтві: я не за себе боюся - не дитяча це справа - боротися з терористами ".
"Ми самі досі не знаємо, що директор мала на увазі, це якесь марення. Звідки дітям взяти гроші? Зрозуміло, що гроші є у батьків - ну логічно і питати було з батьків, діти тут взагалі при чому?" - розповіла родичка учня 6 "В" класу гімназії N3.

Про плани директора навчального закладу Тетяни Райкова стало відомо ще минулого тижня, коли в ЗМІ потрапила її промова з засідання Громадської ради.

"Мета нашого проекту - об'єднати небайдужих росіян, щоб внести свій внесок у захист нашої країни. Ми хочемо, щоб страх паралізував терористів, коли вони побачать російський літак. На знак того, що бойова машина зроблена на кошти росіян. Ми хочемо розпочати збір коштів на великий, величезний літак, який замінить збитий ", - заявила тоді Райкова.