Світ
2 грудня 2015
Цукерберг пожертвує 99% акцій Facebook
Вартість акцій зараз оцінюється в 45 млрд доларів.
news-image

Засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг та його дружина Прісцилла Чан оголосили, що пожертвують 99% своїх акцій компанії на добрі справи. Цю заяву вони зробили після того, як у родини минулого тижня народилася донька Макс, передає «Є!» із посиланням на ВВС.

Макс, ми любимо тебе і відчуваємо велику відповідальність і хочемо зробити цей світ кращим місцем для тебе і всіх дітей, - написав пан Цукерберг у листі до доньки на своїй сторінці у Facebook.

Акції, які належать йому та дружині Прісциллі Чан, поступово передаватимуть у спеціальний благодійний фонд. Вартість акцій зараз оцінюється в 45 млрд доларів.

Фонд Цукерберга і Чан матиме завдання створити рівні умови розвитку для всіх дітей у світі. Зокрема, організація займатиметься індивідуальним навчанням і лікуванням важко хворих дітей.

При цьому 31-річний Цукерберг має намір і далі очолювати соціальну мережу і працювати над її розвитком. Він повернеться до роботи після відпустки

Раніше пан Цукерберг вже неодноразово жертвував на благодійність акції Facebook, проте до цього подаровані цінні папери не перевищували півмільярда доларів.

З 2010 року засновник Facebook бере участь у проекті мільярдерів Білла Гейтса і Уоррена Баффета. Його учасники зобов'язуються заповісти основну частину свого статку на благодійні цілі або підтримувати благодійність за життя.