Суспільство
2 грудня 2015
Відомий російський журналіст зізнався, що в нього ВІЧ-інфекція
У Всесвітній день боротьби зі СНІДом тележурналіст Павло Лобков зізнався, що у нього в 2003 році був виявлений вірус імунодефіциту людини.
news-image

За словами ведучого телеканалу "Дождь", він зважився на такий крок заради тих, хто теж зіткнувся з подібною проблемою, передає «Є!». Про це журналіст розповів в ефірі радіостанції «Говорит Москва».

Я вирішив, тому що зараз або ніколи. Приходить в житті момент, коли потрібно робити в житті експерименти і на собі в тому числі. І 1 грудня не надягати традиційну червону стрічку і з пісною пикою пускати брехливу крокодилячу сльозу. Для цього я і вийшов у публіку, щоб на живому прикладі пояснити, що є неправильні страхи, а є правильні страхи. Суспільство стало кровожерливим, воно вимагає особистої жертви, і я на неї пішов, - сказав Лобков.

Телеведучий також вказав на серйозні труднощі, з якими стикаються ВІЛ-інфіковані пацієнти, які потребують різних хірургічних операцій і процедур.

Дуже багато лікарів відмовляються, на жаль, лікувати ВІЛ-інфікованих, навіть кваліфіковані хірурги, фахівці. Живучи повноцінним життям, людина не може уникнути якихось травм, - зазначив співрозмовник радіостанції.

Раніше Росспоживнагляд повідомив про епідемію ВІЛ в Росії. За даними організації, близько 1% росіян живуть з ВІЛ, причому третина від них не знають про це. На 1 листопада 2015 року загальна офіційна кількість ВІЛ-інфікованих в Росії склало 986 ​​657 чоловік.

Читайте також: Російські чиновники вважають найкращий спосіб боротьби зі СНІДом - відсутність сексу