Події
2 грудня 2015
Кіборг "Рахман" розповів, як його катував лікар у полоні "ДНР" (ВІДЕО)
Звільнений з полону 30 листопада "кіборг", офіцер 81-ї окремої аеромобільної бригади, Андрій Гречанов розповів про тортури, яким піддався в полоні бойовиків на Донбасі.
news-image

Про це він розповів в ефірі "5 каналу", передає «Є!».

У перший день, коли потрапив у полон, привезли в Горлівку, і там був допит з елементами інквізиції - плоскогубцями пальці роздробили. Не хочу говорити, бо мама побачить, щоб її не травмувати. Було 8-10 годин інквізиції. А був там ще лікар-стоматолог. Від кого я не очікував, так це від лікаря. Палицею бив по ногах, по п'ятах. Не соромився, говорив: бачиш, я лікар, до чого ви мене довели. Він запропонував: давайте, я потихеньку буду викачувати з нього кров, зрозуміє, що скоро йому кінець, і заговорить. Від лікаря я такого не очікував, - розповів Андрій Гречанов.

Він додав, що один з проросійських бойовиків, який був перед цим на сповіді у священика, відмовився брати участь у тортурах. Гречанов також зазначив, що бойовики не пропонували перейти на їхній бік, лише вибивали дані про українські бійців.

Їх цікавила тільки інформація, хоча б встановити мою особистість - хто я насправді. Я сказав, що я цивільний, але мені не повірили. Вони побачили, що куля (на ланцюжку як оберіг. - прим.ред), плюс у мене ще татуювання були армійські, вони розуміли, що я якимось чином маю відношення до армії, - розповідає "кіборг".

Нагадаємо, Андрій Гречанов потрапив у полон бойовиків 30 липня цього року. Його звільнили 30 листопада, обмінявши на російського майора Старкова, якого перед цим засудили до 14 років в'язниці.

Читайте також: Порошенко розповів подробиці обміну "кіборга" на російського військового