Події
2 грудня 2015
Данія та Ісландія спростили процедури надання шенгенів українцям
Міністр МЗС вважає це гарним приводом відвідати країни.
news-image

Данія та Ісландія спростири процедуру оформлення шенгенських віз для українців. Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін у Твіттері, передає «Є!».

Провели переговори і Данія та Ісландія спрощують процедури оформлення шенгенських віз. Ще один привід вам туди поїхати, - написав він.

Зокрема, Ісландія передбачила отримання 5-річних багаторазових віз для батьків і дітей українців, які вже мають дозвіл на перебування в Ісландії, бізнесменів, журналістів, офіційних осіб центральних та місцевих органів влади, постійні члени офіційних делегацій.

Також передбачається отримання однорічних багаторазових віз для науковців, спортсменів, діячів культури, професійних перевізників, членів екіпажів поїздів, учасникам програм обміну між містами-побратимами. Візи даними особам будуть оформлятися безкоштовно.

Данія передбачає оформлення віз протягом 3 діб; вони будуть видаватися на 5 років. Для власників біометричних службових паспортів візовий режим скасовується. Для представників громадських організацій, релігійних організацій та ще деяких категорій громадян України порядок оформлення безкоштовних багаторазових віз буде спрощено.