Події
2 грудня 2015
ФСБ з автоматниками прийшли на фабрику турецьких килимів у Ростові
На російсько-турецької фабриці з виробництва килимів "Меринос" в Ростові-на-Дону проведені "слідчі заходи".
news-image

Про це повідомила ТАСС директор заводу по економіці Світлана Зіміна, передає «Є!».

Нас весь час перевіряють, і ми ставимося до цього з розумінням. Але це було несподівано, з автоматами і масками на обличчях. У нас переважно жіночий персонал, люди були налякані. Всі вони надали посвідчення: були співробітники ВБЕЗ, слідчі СК і ФСБ, - сказала вона.

В ГУ МВС по Ростовській області і СК РФ по області повідомили, що інформації за фактом обшуків на підприємстві немає.

Було у нас 9 іноземців (громадян Туреччини - прим. ред.) з усіма дозвільними документами. Це фахівці з навчання персоналу ткацького виробництва. Їх вчора забрали з паспортами і, наскільки я знаю, прийнято рішення про депортацію", - уточнила Зіміна.

Вона не змогла уточнити причини висилки фахівців.

Зараз все виробництво зупинилося, пояснила Зіміна.

В результаті проведення слідчих заходів вчора були перевірені комп'ютери. Вилучили сервер, на якому "мізки" ткацького виробництва. За рахунок цього ткацьке виробництво у нас зупинилося, - сказала співрозмовниця агентства.

Вона пояснила, що фабрика була побудована на гроші турецького інвестора компанії "Меринос", яка зараз є одним з акціонерів.

Ми не входимо ні в які холдинги, дочірніх підприємств у нас немає. Ми російська організація, яка зареєстрована в РФ і є одним з найбільших платників податків Ростовської області. Це російське виробництво і весь персонал, майже 450 осіб - російський. Турецька компанія "Меринос" є акціонером, але не власником нашої компанії, - сказала співрозмовниця агентства.
Читайте також: Російських студентів, які навчаються в Туреччині, "евакуюють" додому