Події
2 грудня 2015
Міноборони Росії опублікувало власні фотодокази покупки Туреччиною нафти у ІДІЛ
Російське оборонне відомство опублікувало фотографії, на яких зафіксовано скупчення бензовозів у Туреччині, що нібито прибули з підконтрольної бойовикам території.
news-image

Міністерство оборони Росії опублікувало світлини, на яких зафіксовано скупчення бензовозів в турецьких портах Дертйол і Іскендерун, які нібито прибули з підконтрольної бойовикам території. Знімки були викладені в середу, 2 грудня, на сайті відомства, передає «Є!».

У відомстві стверджують, що засобами космічної розвідки достовірно виявлено, що після перетину кордону автоцистерни і великовантажні автомобілі з нафтою направляються в порти Дертйол і Іскендерун, де є спеціалізовані причали для танкерів. Частина нафти перевантажується на судна і відправляється на переробку за межі Туреччини, а частина продається на внутрішньому ринку. Щодня в цих портах в середньому завантажується по одному нафтовому танкеру.

Знімки міністерства датовані 25 листопада 2015. На них зафіксовано три великих скупчення бензовозів. Відомство уточнює, що «в порту Дертйол фіксується 395 налівніков, а в Іскендеруні - 60».

У підсумку на сьогоднішній день в злочинному бізнесі, пов'язаному з торгівлею нафтопродуктами, у терористів в обороті постійно знаходиться не менше восьми з половиною тисяч автомобілів налівніков, які перевозять щодоби до 200 тис барелів нафти, - йдеться на сайті Міністерства оборони Росії.

Міністерство оборони Росії раніше ​​заявило, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган і члени його сім'ї причетні до покупки нафти у терористичної організації «Ісламська держава». За їхніми даними, дохід терористів від продажу нафти становить 2 млрд дол.

Раніше, 30 листопада, президент Росії Володимир Путін звинуватив владу Туреччини в тому, що вони купують нафту у терористів. Також Путін заявив, що російський військовий літак Су-24 був збитий турецькими ВПС для забезпечення безпеки поставок нафти з «Ісламської держави».

Президент Туреччини пізніше відповів, що готовий піти у відставку, якщо підтвердяться твердження, що Туреччина купує нафту у «Ісламської держави».

Читайте також: У Сімферополі хочуть перейменувати Турецьку вулицю на вулицю загиблого в Сирії льотчика