Суспільство
2 грудня 2015
Мер міста на Дніпропетровщині зняв прапори, які вішали за рахунок волонтерів
Через суспільний резонанс комунальне підприємство почало вивішувати їх наново.
news-image

Мешканці міста Павлограда Дніпропетровської області були здивовані діями комунального підприємства «Павлоградсвітло», робітники якого 28 листопада почали знімати з центральної вулиці Дніпровської прапори, які майорять уздовж усього міста, повідомляє «Є!» з посиланням на місцеві ЗМІ.

Активісти були обурені діями новообраного міського голови від партії "Опозиційний блок" Анатолія Вершини, який наказав комунальникам зняти прапори, які були придбані за кошти місцевих підприємців й міська влада жодного відношення до них не мала.

"Я вважаю, що державний прапор не може розтріпаний висіти на стовпі, заплутуватись у дроти. Я дав команду аби порвані прапори зняли . Я був два тижні тому у Харкові і побачив там дуже естетичні державні прапори", - сказав мер Павлограда.

Однак городяни запитували, чому прапорами займається комунальне підприємство, яке має перейматися виключно міськими справами. Оскільки прапори вішали патріотичні сили міста за власний кошт, то вони вважають, що мають опікуватися й їх подальшою долею.

"Кажуть , що патріоти вішали ці прапори. У 2014 році я з патріотами збирався і давав команду, щоб вішали прапори , ніхто не може зараз вимірювати, хто більший патріот. І взагалі, хто визначає, хто патріот , а хто не патріот , у нього що посвідчення є, що він патріот. Я себе теж вважаю патріотом і патріотом свого міста і своєї країни. А депутати замість того, щоб писати в інтернеті, прийшли б до мене і запитали в чому справа», – сказав Анатолій Вершина.

2 грудня прапори почали вішати наново. Але вивісили лише незначну кількість. Коли відновлять по місту усі національні символи - мер Павлограда Анатолій Вершина не повідомив.