Україна
2 грудня 2015
Вакарчук презентував у США освітній план для України
Він назвав цю ідею "Планом Маршала".
news-image

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук зараз перебуває у Вашингтоні, де, як не дивно, почав перейматися освітніми проблемами України. Так напередодні співак презентував у столиці США освітній "План Маршала" для українських дітлахів, повідомляє «Є!» з посиланням на "Голос Америки".

"Українська освіта дає гарну теоретичну базу, але як найефективніше втілити отримані знання - не пояснює", - зазначає митець.

Вакарчук певен, що українські діти повинні запозичити навички й мислення у своїх західних, так би мовити, "колег". Дітлахам України слід перемкнутися на проєвропейське, проамериканське мислення, вважає співак. Він підкреслює, що в нашій країні безліч чудових спеціалістів, професіоналів і фахівців, але майже усі мають прорадянське бачення світу.

"В Україні, викладач завжди правий, вас не заохочують сумніватися в його твердженнях. Іншими словами, вас вчать, що той, хто вищий, той і правий. І врешті виростають невпевнені люди", - каже він.

Співак наголошує, що школярі не повинні отримувати сухі знання, їм слід відшукувати своє покликання. За його словами, освіта - один із найважливіших стратегічних напрямків України сьогодні.