Політика
2 грудня 2015
Віце-президент США Джозеф Байден виступить з трибуни Верховної Ради
Це буде жест поваги до українського народу.
news-image

Представники в адміністрації США анонсують, що 7-8 грудня, під час свого візиту до України, віце-президент Джо Байден проголосить промову в українському парламенті, повідомляє «Є!» з посиланням на Голос Америки.

За попередньою інформацією, Байден збирається розставити усі крапки над "ї" у політичних взаєминах між США та Україною. Зокрема американський чиновник висловиться щодо анексії Росією Криму, реструктуризації українського боргу МВФ, антикорупційних реформ та виконання Мінських домовленостей.

Виступ Джо Байдена стане другим за всю історію незалежної України. 1 серпня 1991 року до законодавців з трибуни українського парламенту звернувся тодішній президент США Джордж Буш-старший. До слова, він закликав Україну не виходити з Радянського Союзу, через що його промова було осміяна у всьому світі.

Для віце-президента США це буде вже третій візит до України з часів початку Євромайдану. За інформацією його представників, Байден у столиці зустрінеться з президентом Петром Порошенком, прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, мером Києва Віталієм Кличком та візьме участь у круглому столі з представниками громадянського суспільства.

В адміністрації США наголосили, що візит Джо Байдена є підтвердженням підтримки України з боку Сполучених Штатів. Втім віце-президент обізнаний щодо критики посла США в Україні Джеффрі Пайєтта про некваліфіковану й корумповану роботу Генеральної прокуратури.

«Не достатньо створити антикорупційний орган і призначити антикорупційного прокурора, треба створити умови для його ефективної роботи. Генпрокуратура потребує реформ», - заявив один з високопосадовців офісу віце-президента.

Однак Байден своїм візитом хоче також запевнити: у боротьбі з агресором США завжди на боці України.