Суспільство
3 грудня 2015
Складено топ особняків міністрів України (фото)
Одним з найзаможніших виявився міністр аграрної політики Олексій Павленко.
news-image

Журналісти на підставі інформації з Держреєстру прав на нерухоме майно, а також даних декларацій склали список найдорожчих особняків, що належать міністрам українського Кабміну, передає «Є!» із посиланням на Апостроф.

Так, одним з найзаможніших виявився міністр аграрної політики Олексій Павленко, який володіє будинком в елітному селищі Козин під Києвом. Такий будинок зараз оцінюється приблизно в $ 2 млн. У Козині, зокрема, живуть президент Петро Порошенко, нардеп Юлія Тимошенко, тренер "Динамо" Сергій Ребров і багато інших відомих особ.

Решта нерухомості Павленка оформлена на його дружину Олену. Мова йде про чотирикімнатну квартиру в престижній багатоповерхівці на Кловському узвозі (коштує близько $ 500 тис.), а також про 4 гаража.

Міністр економіки Айварас Абромавічус розповідав раніше, що живе в квартирі на Хрещатику. Однак за документами, у дружини Абромавічуса є маєток, що знаходиться в клубному селищі Riviera Villas (с. Лебедівка, в 40 км від Києва). Такий котедж ріелтори оцінюють приблизно в $ 500 тис.

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі і міністр фінансів Наталія Енн Яресько в Державному реєстрі нерухомості не фігурують. Але у податковій декларації керівник Мінфіну вказала, що володіє будинком в с. Лісники. В особняку площею 1267,5 кв. м Яресько живе з двома доньками шкільного віку.

Віце-прем'єр і міністр культури В'ячеслав Кириленко живе з дружиною та донькою в престижному будинку на Печерську в чотирикімнатній квартирі площею 156 кв. м. На сайтах з продажу нерухомості за схожі апартаменти в цій висотці просять $ 550 тис.

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський живе в 3-кімнатній квартирі площею 108 кв. м в ЖК "Пори року" біля київського ж / д вокзалу. На ринку таке житло оцінюють в $ 175 тис.

У глави МВС Арсена Авакова за документами одна квартира (12-кімнатна площею 659 кв. м), яка знаходиться в Харкові по вул. Мироносицькій.

Міністр освіти Сергій Квіт зареєстрував у декларації квартиру в столиці (50 кв. м). Також у нього є шість соток землі у спільній власності в рідному Ужгороді.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк і міністр юстиції Павло Петренко живуть по сусідству. У Держреєстрі нерухомості значиться, що керівник Мін'юсту в 2013 році купив 15 соток в селищі Нові Петрівці по Вишгородської трасі. Сьогодні за сотку землі тут просять $ 2,5-3 тис. Також у Петренка є три великих наділу землі загальною площею 3,5 га і будинок на 748 кв. м. У Яценюка, крім особняка в Київській області, є ще у власності частина будинку в рідних Чернівцях.

У декларації міністра спорту Ігоря Жданова значиться, що він з дружиною володіє трьома ділянками (0,5 га), будинком (230 кв. м) і квартирою (113 кв. м).

Про нерухомість міністра закордонних справ Павла Клімкіна немає даних ні в Держреєстрі, ні в його декларації. Ідентична ситуація і з міністром соцполітики Павлом Розенком. Міністр оборони Степан Полторак також не проходить за реєстром нерухомості, а ось в базі прописки його прізвище фігурує за адресою пр. Бажана (лівий берег столиці). Судячи з усього, саме ця квартира (89 кв. м) відображена в його декларації.

У міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина є особняк під Києвом в селищі Чайки і приватний будинок (317 кв. м) з двома кухнями і 3-кімнатна квартира у Львові. Цікаво, що на сайтах нерухомості особняк виставлений на продаж за $ 500 тис. Оголошення свідчить, що на ділянці в 10 соток є цегляний 7-кімнатний будинок. У ньому є камін, сауна, баня, басейн, два санвузли.

Подружжя нардепів Луценків продає 4-кімнатні апартаменти преміум-класу на Печерську за $ 490 тис. За словами ріелтора, зараз там живуть  орендарі.