Україна
3 грудня 2015
Російський блогер Варламов продемонстрував "зміни" у Криму
Більшість кримчан стверджують, що на півострові за 2 роки не відбулось жодних значимих змін.
news-image

Відомий російський блогер Ілля Варламов приїхав з Москви до столиці Криму, міста Сімферополю, щоб дізнатися, чи відбулися на півострові за майже 2 роки зміни на краще. Свої враження, а також думки пересічних городян він опублікував у своєму Живому журналі, повідомляє «Є!».

Варламов відзначив, що Сімферополь знаходиться у жахливому стані. Зовнішній облік міста блогера відверто шокував. Він опублікував багато фотографій, щоб підтвердити свою думку.

"Логічно, звичайно, у всьому звинуватити владу. Але влада крім усього іншого забезпечує суспільний запит. А якщо у жителів немає запиту на чисті вулиці і комфортне міське середовище, то з чого влада повинна робити те, що не хочуть жителі?" - журився Варламов.

«Ілля, живу в Сімферополі. Нічого за два роки не змінилося особливо. Подекуди зробили дороги. Але найсмішніше, що робили дороги основні, які не завжди були сильно вбиті. А ті, які 30 років вже в страшному стані, і не чіпали. А ще зі змін на вул. Маяковського Центральний ринок і деякі частини вулиці тепер підсвітлені світлодіодними ліхтарями, що правильно, звичайно, економія і довговічна робота. Мене не покидає відчуття, що особливо в Крим вкладатися не хочуть. Так, начебто будують міст, але в уряді, можливо, відчувають, що Крим доведеться повернути. Я не можу пояснити: чому два роки у всіх кримчан зв'язок працює в роумінгу? Вишки адже залишилися українські, а номери тепер російські, от і пишуть буковку R мобільники у всіх », - навів Варламов коментарі кримчан.

"Нічого не змінилося за останні 2 роки. Справа була так: перший рік всі чекали, що ось-ось посиплються золоті батони і всім почнуть роздавати гроші. Але цього не сталося. Минуло ще півроку і почали канючити у Москви грошей. А Москва дає їх неохоче, бо знає, що все одно вкрадуть більшу частину. Але головне - влада кричить, що все вам буде, тільки почекайте. А по факту - нічого. Зробили кілька вулиць у місті, трасу на Керч майже доробили (але теж є питання по якості). А, ну і головне - поміняли всюди прапори. Ось, мабуть, і все ", - розповідає місцева жителька.

"Ця фотографія добре ілюструє те болото, в якому загруз Сімферополь. Впала гілка на доріжку, але нікому немає до цього діла. Люди просто витоптали поруч стежку", - зазначає Варламов.

Фоторепортаж Варламова викликав резонанс у соцмережах Криму і загалом Росії. Люди сперечались. Одні стверджували, що нічого не змінилося. Інші наголошували, що зробити просто не встигли ще. Коментарів, у яких люди б зазначали, що на півострові багато змін на краще, взагалі не було.