Події
4 грудня 2015
Далекобійники попри тиск поліції збираються під Москвою
Далекобійники, які виступають проти системи «Платон», під тиском поліції були змушені змінити точку збору і зараз збираються в підмосковних Хімках.
news-image

Водії, як і обіцяли, планують сьогодні провести акцію протесту в столиці, передає «Є!» з посиланням на російські ЗМІ.

Кілька десятків фур минулої ночі зайняли парковку торгового центру «Мега-Хімкі». Сюди водії большегрузов з Петербурга, Архангельська, Вологди та інших міст приїхали після того, як покинули «кишеню» на трасі М10, де поліцейські напередодні ввечері почали штрафувати далекобійників за порушення правил паркування.

Як повідомляє «Новая газета», правоохоронці органи посилалися на забороняючий парковку знак, встановлений перед місцем збору протестуючих. Самі водії стверджують, що знак був встановлений вже після їх приїзду. Тим часом протягом Ленінградського шосе вишикувалися машини поліції, і всі інші «кишені» були заблоковані.

У зв'язку з цим новою точкою збору була оголошена парковка в Хімках. До нового місця стоянки вже також прибули поліцейські. Протестуючі побоюються, що поліція зможе перекрити виїзди з парковки.

Як передає, у свою чергу, кореспондент «Эхо Москвы», на даний час водії проводять збори і намагаються визначити подальший план дій. Ряд з них збирається перекривати МКАД, інші активісти готові лише до санкціонованих із владою дій. Тим часом ще близько 200 фур з Дагестану зібралися в Люберецком районі Підмосков'я недалеко від МКАДа. За словами активістів з Аміхая, до цієї колони найближчим часом планують приєднатися далекобійникиз гаком регіонів. зі Ставрополя, Курська, Тули та інших південних регіонів.

Всього, за даними ЗМІ, у сьогоднішній акції протесту мають намір брати участь далекобійники з понад тридцяти регіонів.

Читайте також: Далекобійники чекали на згадку про них у промові Путіна. Не дочекались