Події
7 грудня 2015
Семенченко та Соболєв погрожують владі протестами в Києві
Активісти Кривого Рогу стоятимуть на своїх вимогах до влади до кінця, аж до організації акцій протесту в Києві.
news-image

Як повідомляє «Є!», завтра перша делегація учасників протесту відправиться до президента України і керівників фракцій у Верховній Раді.

Про це сьогодні повідомив нардеп Семен Семенченко.

За його словами, у ході народного віче, яке пройшло напередодні перед міською радою, активісти прийняли рішення відправиться до Києва і добитися перегляду підсумків голосування на місцевих виборах, причому не тільки міського голови, а й депутатів до міськради Кривого Рогу.

Делегація, до якої увійшли представники української армії, церкви, студентської громадськості та журналісти, прибудуть до Києва. Спочатку активістів виступлять на засідання Верховної Ради України, а потім буде організована зустріч протестуючих з фракціями парламенту. Крім того, активісти планують зустрітися з президентом України Петром Порошенком, - зазначив Семенченко. - Якщо делегація не зможе домогтися від чинної київської влади ухвалення рішення про призначення нових виборів у Кривому Розі, в столицю приїдуть всі активісти, які виступають проти визнання результатів минулих виборів до органів місцевого самоврядування. А якщо влада і далі буде умивати руки, народовладдя поширитися на Печерські пагорби столиці.

З приводу цього висловився ще один з організаторів акції протесту - нардеп "Самопомочі" Єгор Соболєв. Він закликав президента на нардепів "прийняти потрібне правове рішення, яке прибере людей з вулиць".

Нагадаємо, активісти проводять мітинги в Кривому Розі у зв'язку з тим, що перемогу в органах місцевого самоврядування отримав Юрій Вілкул від "Опозиційного блоку" з перевагою в сім сотень голосів.

Учасники акції протестів у місті перешкоджають роботі міської ради з вимогою проведення нових виборів.

Читайте також: Жителі Кривого Рогу вигнали з мерії Вілкула