Світ
7 грудня 2015
Ціна на нафту в Росії досягла критичної позначки
Падіння нафтових цін призвело до послаблення рубля по відношенню до основних світових валют.
news-image

Станом на 18:30 за московським часом 7 грудня вартість бареля нафти марки Brent в ході торгів на лондонській біржі опустилася нижче 42 доларів, чого не відбувалося з лютого 2009 року. Про це повідомляє РІА "Новости", передає «Є!».

Судячи з даних біржі, ціна на нафту у Росії склала 41,45 долара за барель.

Падіння нафтових цін призвело до послаблення рубля по відношенню до основних світових валют. Курс долара у країні склав 69,07 рубля, євро - 74,7 рубля. Курс американської валюти перевищив 69 рублів вперше з вересня 2015 року.

Міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв, у свою чергу, закликав росіян потерпіти ще півроку, запевнивши, що в другій половині 2016 ситуація стабілізується.

"Я думаю, що ціна на нафту буде змінюватися. Так вважають і багато фінансових аналітиків, які припускають, що два-три квартали ще триватиме така висока волатильність. Починаючи з другої половини наступного року з високим ступенем імовірності ціни на нафту повернуться до позитивної динаміки з меншою волатильністю ", - заявив він.

Світові нафтові експерти натомість оптимізму російських чиновників не поділяють. Згідно їх прогнозів, світова ціна на нафту у найближчі роки не зростатиме.