Суспільство
8 грудня 2015
Главу РПЦ росіяни просять затвердити "молитву Путіну"
Раніше активісти вимагали канонізувати президента РФ.
news-image

Активісти громадської організації "Національний комітет +60" звернулися до патріарха Московського і всієї Русі Кирила з проханням затвердити текст "Молитви Путіну" на засіданні Священного Синоду РПЦ. Про це повідомляють «Є!» з посиланням на Ura.Ru.

Представники "Національного комітету +60" впевнені, що присвячена президенту Росії Володимиру Путіну молитва може стати тією самою "духовною опорою", в якій "православний люд нині гостро потребує". Тому за підсумками конкурсу комітету з'явився варіант "звернення до глибоко шанованому ВВП".

Текст "молитви" наступний (мова оригіналу):

"К тебе, Владимир Благоверный, дерзаю вознести свой глас, очисть меня от всякой скверны, услышь меня в сей скорбный час. Прими теплейшие моленья, мой дух от зол и бед избавь, пролей мне в сердце умиленье, на путь спасения наставь. Не буду чужд твоей я воли, готов для Бога все терпеть; будь мне опорой в горькой доле, не дай в печали умереть. Ведь ты защитник всех несчастных, родной молитвенник за нас! О, помоги, когда ужасный услышу судный Божий глас, когда закроет вечность время, звук трубный мертвых воскресит, и книга совести все бремя грехов моих изобличит. Святой России ты награда! К тебе молюся всей душой. Апостол наш Петрова града, умилосердись надо мной!" 

Молитва написана російською мовою, що робить її доступною для всіх громадян, у тому числі для самих маленьких дітей, відзначають у комітеті.

Нагадаємо, раніше організація "Національний комітет +60", створена до 60-річного ювілею президента РФ, заявила про саморозпуск. В якості причини представники комітету назвали "виконання головного надзавдання - причислення Володимира Путіна до ліку святих".

Читайте також: Православні росіяни просять причислити Путіна до ліку святих