8 грудня 2015
Куди поїхати на Новий рік в Україні
Дізнайтеся, де казково провести Новий рік в Україні.
news-image

Вже початок грудня, однак ще можна встигнути спланувати свою новорічну подорож. «Є!» підкаже вам, куди можна поїхати на Новий рік в Україні, щоб свято видалося насправді незабутнім. У нашій рідній країні є безліч дивовижних місць, тому не обов'язково їхати кудись за кордон, щоб новорічна подорож видалася дійсно казковою.

Дуже радимо вже в найближчі дні визначитися, куди ви хочете поїхати, та все спланувати, придбати квитки, домовитися про житло, або ж звернутися до туроператорів. Чим ближче до Нового року, тим менше буде вільних місць, також із шаленою швидкістю розкуповуються білети на потяги та автобуси.

Новий рік у печері.

Чи думали ви колись про те, що Новий рік можна зустріти у справжній печері? Це стане дивовижною пригодою, яку ви запам'ятаєте назавжди. Поїхати можна до печери Млинки, яка знаходиться в Тернопільській області. Печера є однією з найкрасивіший в Україні. Загальна довжина ходів складає майже 45 км. Температура в печері і взимку, і влітку завжди постійна, приблизно 9-10 градусів, тому в ній буде тепліше, ніж надворі в морозяну погоду.

Вам запропонують на вибір декілька екскурсійних маршрутів по печері. Найбільш популярним є маршрут до Північного та Східного району печери. Ви побачите дивовижну красу: стіни всипані численними кристалами білого, жовтого, червоного та чорного кольору, а навкруги сталактити та сталагміти.

Доїхати до печери Млинки можна самостійно. Вона знаходиться в Тернопільській області, Чортківському районі, село Залісся. Дістатися до неї можна на поїзді до станції Чортків, від якої прямо в село Залісся йде автобус. Крім того, прямо в селі зупиняється дизель Тернопіль - Іван-Пусте, що йде через Чортків. Від станції близько двох кілометрів до входу в печеру.

Новий рік на Говерлі.

Хочете зустріти Новий рік незабутньо та навіть трохи екстремально? Тільки уявіть, як це казково, зустріти перші миті нового року на найвищій точці України, на висоті в 2061 метр.

Головна умова, щоб свято насправді вдалося - це підібрати дуже теплий одяг, бажано зимовий туристичний, потурбуйтеся про зручне та дуже тепле взуття, рукавиці, шапку. Обов'язково беріть із собою в рюкзаки багато чаю в термосах та шампанське. Деякі туристи навіть розбивають палатки на Говерлі на новорічні свята.

Врахуйте те, що підніматися на верхівку Говерли в середньому треба 6 годин, час підйому залежить від погодних умов та фізичної підготовки туристів. 

Досвідчені та витривалі туристи піднімаються до заходу сонця, розбивають палатки та чекають півночі, щоб зустріти Новий рік на найвищій точці України. Менш екстремальний варіант - це піднятися зранку, помилуватися красою, спуститися та святкувати Новий рік на туристичній базі.

Щоб доїхати самостійно, треба сідати на потяг до Чернівців. Звідти на потяг до Коломиї, а далі автобусом їхати до Рахова.

Новий рік у Карпатах.

Звичайно ж, справжня зимова казка на Новий рік у Карпатах. Можна поїхати на будь-яку туристичну базу та насолоджуватися катанням на лижах, санчатах, милуватися чарівними засніженими смереками, а ввечері відігріватися смачною кавою в затишних кав'ярнях. 

Новий рік у гарячому гейзері.

Якщо вас уже нічим не здивувати, як щодо того, щоб зустріти Новий рік у справжньому гарячому гейзері з бокалом шампанського в руці? Щоб здійснити це, треба поїхати в містечко Залізний Порт, що знаходиться в Херсонській області. У 20 кілометрах від нього знаходиться справжній український СПА-курорт.

Колись у цій місцевості бурили свердловину для видобування нафти чи газу, але на глибині 1500 м виявили пласти гарячих вод. Тоді цю ідею видобутку нафти залишили. Місцевість повністю облаштували для туристів: на місці гейзеру зроблений басейн, є готель, кафе. 

Купання в гарячій воді допомагає позбутися багатьох захворювань, оскільки вона збагачена йодом та іншими мінеральними речовинами.

Корисна порада: не беріть із собою новий купальник, якщо не хочете, щоб його колір став коричневим.

Новий рік у замку.

На Західній Україні збереглося багато середньовічних замків. Про них можна багато розповідати, але жодні слова не в змозі передати ту неповторну атмосферу, яка залишилася в цих старовинних спорудах. Їх обов'язково треба побачити на власні очі. 

Туроператори на новорічні свята пропонують цікаві тури, в яких за два-три дні можно побачити декілька замків. Або можна вибрати один та поїхати туди самостійно, в такому випадку можна нікуди не поспішати, а побути в замку, скільки забажаєте.

Найкрасивіші замки, що збереглися на Україні.

Золочівський замок (місто Золочів, Львівщина).

Підгорецький замок (Село Підгірці Бродівського району Львівської області).

Замок Паланок (Місто Мукачево Закарпатської області).

Олеський замок (Смт Олесько на Львівщині).

Новий рік на повітряній кулі.

Чудова ідея - це зустріти перші хвилини Нового року в небі на повітряній кулі. Зараз є багато компаній, які надають таку послугу, зазвичай, вони у Києві, та інших великих містах. За допомогою інтернету можна знайти, де можна реалізувати таку ідею. Звичайно ж, це задоволення не з дешевих, але незабутні емоції та екстрим варті тих грошей. Це враження, які запам'ятаються назавжди.

Будь-яке місто України, де ви ще не були.

Це чудова ідея для закоханої пари. Дуже цікаво та романтично поїхати на Новий рік удвох до будь-якого міста України, де ви ще ніколи не були. Таку поїздку можна організувати на 2-3 дні, домовившись заздалегідь про аренду квартири подобово. 

Це надзвичайно цікаво, взявшись за руки, ходити вдвох незнайомими вуличками, нікуди не поспішаючи, роздивляючись архітектуру та інші цікавинки, милуючись новорічним декором та зігріваючись у затишних кав'ярнях.

Львів.

Про це казкове місто хочеться сказати окремо. Якщо бажаєте справжню новорічну казку, прикрашену народними мотивами, традиціями, поєднанням старовини та сучасності, тоді вирушайте на Новий рік до Львова. В це місто можна їхати без екскурсій, більш цікаво роздивитися Львів самостійно. 

Корисна порада: обов'язково тепло вдягайтеся, бо щоб насправді відчути атмосферу Львова, треба багато гуляти по його старовинним вуличкам. Приділіть увагу не лише відомим туристичним об'єктам та головним вулицям. Заходьте у неперевершені львівські дворики та маленькі провулки, бо справжню атмосферу, настрій цього міста можна відчути саме там. Це також один із найкращих варіантів новорічної подорожі для закоханої пари.

У гості до рідних або друзів.

Якщо у вас насправді немає фінансів на новорічну подорож по Україні, пам'ятайте, що є люди, які завжди чекають вас на будь-які свята з відкритим серцем. Це ваші батьки, бабуся та дідусь, ваші справжні, перевірені часом, друзі. Вони не чекають від вас дорогих подарунків, усе, що вони хочуть, щоб ви просто знайшли час, захотіли та приїхали до них на новорічні свята. 

Можна душевно зустріти Новий рік навіть у маленькому селі з рідними та близькими, зібравшись за святковим столом біля красуні ялинки.

Тепер ви знаєте, куди можна поїхати на Новий рік, щоб влаштувати незабутнє свято.

Наступного разу ми розкажемо, як цікаво та романтично зустріти новий рік удвох із коханою людиною.

Нагадаємо, що ми розповідали про новорічні прикмети, які перевірені часом.

Автор: Ірина Радченко.