Резонанс
9 грудня 2015
Медведєв заявив, що Туреччина напала на Росію та це є підставою до оголошення війни
Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що Туреччина, збивши російський бомбардувальник Су-24, дала підстави для початку війни.
news-image

Як повідомляє «Є!», інцидент із російським бомбардувальником, який порушив декілька міжнародних законів, голова російського уряду назвав "прямим нападом на іноземну державу".

Після того, як був знищений наш літак, як себе в ХХ столітті зазвичай вели держави в подібній ситуації? Починалася війна. Тому що це прямий напад на іноземну державу, - сказав Медведєв у ефірі російських ЗМІ. - Росія вирішила не відповідати симетрично на дії Туреччини. Природно, в нинішньому житті, в нинішньому стані війна - це найгірше, що може бути. Саме тому було прийнято рішення не відповідати симетрично на те, що зробили турки, а вони, звичайно, порушили всі норми міжнародного права, здійснили, за суті, акт агресії щодо нашої країни, дали, як прийнято говорити на міжнародному правовому мовою casus belli, тобто, підстава для початку військових дій", - підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, 24 листопада турецькі винищувачі збили російський літак Су-24, який у черговий раз порушив повітряний простір Туреччини.

Після цього уряд РФ зробив багато гучних заяв, звинувативши Туреччину у посібництві тероризму, тощо.

Читайте також: Медвєдєв про вартість операції Росії в Сирії: "Це секрет"