Події
9 грудня 2015
Путін знову погрожує світу ядерними ударами
Володимир Путін сподівається обійтися без ядерних ударів по терористах в Сирії, але не виключає їх застосування.
news-image

Про це російський президент сказав на зустрічі в Кремлі з міністром оборони РФ, передає «Є!».

Міністр Шойгу рапортував президентові про успішні удари ракетами "Калібр", нанесеними вперше з підводного човна, який знаходиться в Середземному морі.

Ці ракети президент Путін назвав новим високоефективним і високоточною зброєю. І підкреслив, що воно може оснащуватися (цитата по сайту Кремля) «не тільки звичайної, але й спеціальної боєголовкою з ядерним наповненням».

Проте тут же президент Путін обмовився:

Звісно, в боротьбі з терористами цього нічого не потрібно, сподіваюся, ніколи й не буде потрібно.

Російський керівник ще раз похвалив нове озброєння і техніку, за допомогою якої Росія як успішно завдає ударів по терористах ІДІЛ.

Нагадаємо, Росія проводить повітряну операцію в Сирії з кінця вересня. Після того як ФСБ визнала терактом вибух пасажирського літака в Єгипті, де загинули 224 людини, удари стали набагато інтенсивніше. До операції підключили дальню авіацію. Проте лише 30 відсотків авіаударів російської авіації наносяться по позиціях бойовиків Ісламської держави. Про це повідомив представник США при міжнародної коаліції.

На зустрічі Шойгу також показав Путіну бортовий самописець збитого в районі сирійсько-турецького кордону бомбардувальника Су-24. Президент попросив чорний ящик поки не розкривати і зробити це тільки разом з іноземними фахівцями і всю інформацію на ньому ретельно зафіксувати.

Читайте також: Росія почала нарощувати військові сили в Арменії