Суспільство
10 грудня 2015
Гуменюк: Викрадені голландські картини знаходяться на території "ДНР"
Картини, які були вкрадені з музею Західної Фрісландії в Нідерландах, наразі знаходяться на території, підконтрольній "ДНР".
news-image

Про це на своїй сторінці у Facebook написав доброволець Борис Гуменюк, який вів переговори з музеєм щодо їх повернення, передає «Є!» з посиланням на "Європейську правду".

В передмісті Донецька на території, підконтрольній ДНР, в маєтку, який належить людині з близького оточення Януковича, знайдено колекцію живопису, яка була викрадена 10 років тому в одному з голландських музеїв, - зауважив він.

За його словами, наразі "ведуться перемовини та здійснюються усі необхідні та можливі у цьому випадку заходи, пов’язані з переправленням колекції на підконтрольну Україні територію та подальшою передачею її голландській стороні".

Нагадаємо, раніше Гуменюк заперечив звинувачення представника музею в тому, що він вимагав викуп за повернення вкрадених картин.

Як відомо, картини, які були вкрадені в 2005 році з Музею Західної Фрісландії в місті Хорн (Нідерланди), наразі знаходяться в руках українських збройних формувань.

Цей скандал став головною темою в нідерландських ЗМІ, створивши для Києва PR-катастрофу, яка суттєво зменшує шанси України на успіх на референдумі в Голландії щодо асоціації з ЄС.

 
Читайте також: Тягнибок тролить голландський музей, пропонуючи портрети Бандери і Шухевича