Політика
10 грудня 2015
Через свободівців будівництво метро на Троєщину заморожено ще на рік, - експерт
"Свобода" відклала рішення по будівництву метро на Троєщину на рік, - експерт.
news-image

Депутати від фракції "Свобода" своїм рішенням не голосувати за коригування проекту Подольско-Воскресенского мостового переходу відклали будівництво метро на Троєщину ще на рік. Такий висновок зробив політичний експерт Олег Постернак, коментуючи відмову "свободівців" підтримати виділення 3 млн грн на проектно-кошторисну документацію для будівництва гілки метро на Троєщин, передає «Є!».

 

"Практично усі виборці партії "Свобода" в Київраді - жителі Троєщини. Прийнявши популістське рішення не голосувати за коригування проекту, необхідного для початку будівництва метро на Троєщину, "Свобода" підвела, умовно кажучи, просто "кинула" своїх виборців. Фактично проект заморожений мінімум ще на рік. Це у разі прийняття необхідних поправок в програму соціально-економічного розвитку Києва наступного року. Хоча влада готова була притягнути інвестора і почати будівництво вже в 2016"


За словами експерта, напруження навколо питання метро на Троєщину настільки значне, що зараз було б дуже доречно "випустити пар". Але з іншого боку, вирішити це питання - не в інтересах депутатів "Свободи". Їм потрібні "проблеми",  в яких можна звинувачувати владу, щоб грати на протестних настроях людей. І чим більше таких проблем у діючої влади, тим краще свободівцям.

"Жоден розсудливий інвестор не візьметься за проект, в якому кошторис не відповідає реальним ринковим цінам на технології, будматеріали, роботу інженерів і інше. Про проведення інвестконкурсу, пошуку інвестора, підрядників можна говорити тільки за наявності проекту з актуальними даними. Але, очевидно, 3 млн грн "свободівці" визнали дуже великою ціною, щоб почати будівництво метро в інтересах їх же виборців. Це що називається "на зло кондукторові"


Олег Постернак підкреслив, що заява "Свободи" про те, що вони, не проголосувавши, нібито запобігли розкраданню 3 млн грн з міського бюджету, має популістський характер, і у черговий раз показує неготовність фракції приймати важливі для розвитку міста рішення.