Події
11 грудня 2015
Росія перекинула до Криму газотурбінну електростанцію
Окупаційна влада Криму заявляє, що на сьогодні на півострові вже працюють 13 аналогічних станцій загальною потужністю 292,5 МВт.
news-image

Про це повідомляє прес-служба так званого МНС Криму, передає «Є!».

Окупанти хочуть підключити станцію до енергосистеми півострова.

Її робота дозволить підвищити надійність енергосистеми і знизити дефіцит енергопостачання Криму та міста Севастополь На сьогоднішній день на півострові вже працюють 13 аналогічних станцій загальною потужністю 292,5 МВт, - Говориться в повідомленні.

Повідомляється, що в найближчі дні в окупований Крим буде доставлена ​​ще одна така ж по потужності газотурбінна електростанція.

Нагадаємо, 8 грудня о 1:15 Україна відновила електропостачання Криму. До електроенергії була підключена лінія Каховський-Титан, від якої живляться два райони Херсонської області - Каланчацький і Чаплинський, а також населені пункти в окупованому Криму. Півострів отримав близько 200 МВт електроенергії з 800 МВт, які поставлялися раніше.

Раніше окупаційна влада в Криму заявила, що відмовляться від поставок електроенергії з материкової України, проте президент РФ Володимир Путін доручив розірвати контракти на поставку електроенергії з України після підключення до енергосистеми Росії.

Читайте також: Крим знову знеструмлений, сталася чергова аварія