Суспільство
11 грудня 2015
Сьогодні волинські гірники блокуватимуть українсько-польський перехід в Ягодині
У такий спосіб шахтарі хочуть висловити протест через невиплату їм зарплати та незгоду з діями влади.
news-image

Сьогодні українські гірники заблокують один із прикордонних пунктів контролю на кордоні з Польщею, передає  «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

У Ягодині, дорогою до польського Дорогуська, від 10-ї до 14-ї години, протестувальники блокуватимуть проїзд приватних та вантажних автомобілів.

Так волинські шахтарі з місцевих вугледобувних підприємств, яким вже кілька місяців затримують зарплатню, висловлюватимуть свій протест.

Дорогу в Ягодині мають заблокувати гірники із чотирьох шахт з видобутку кам’яного вугілля у місті Нововолинськ, - говорить Польському радіо голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Планується, що протест підтримає близько 300 гірників.

Підставою для страйку стала 2-місячна заборгованість із виплати заробітної плати, а також неочікувані зміни у Кодексі законів про працю.

Волинські шахтарі протестують теж прости нинішнього міністра енергетики Володимира Демчишина, який, на їх думку, шкодить вугільній промисловості України.

Під час 4-годинного блокування кордону з Польщею пропускатимуть лише важливі транспортні засоби. Гірники попереджають, що якщо їх акція не принесе результатів, вони продовжать свій страйк. 

Читайте також: Українські гірники погрожують заблокувати польсько-український кордон