Резонанс
11 грудня 2015
Прихована зйомка СБУ в кабінеті екс-заступника Авакова підтверджує корупційні схеми із залученням самого міністра (ВІДЕО)
Служба безпеки України проводила приховану відеозйомку в кабінеті колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.
news-image

Відео виявило, що він займався виведенням відомчого піску і його продажем, вказуючи, що про це в курсі сам міністр Арсен Аваков, повідомляє «Є!» з посиланням на «Дорожній контроль».

Пару днів тому, на ютубі були розміщені відеозаписи, які підтверджують корупційні дії Чеботаря і самого глави МВС Арсена Авакова ... Суть справи полягає в наступному: державне підприємство МВС «Спецсервіс» мало на відповідальному зберіганні 2,5 млн тонн піску. Так от, керівництво МВС вирішило визнати пісок непридатним для будівництва і на цій підставі його продати. Для цих цілей були проведені фіктивні торги з заздалегідь обумовленим переможцем. Згідно з планом: фірма- «прокладка» купує у МВС пісок по 8 гривень за тонну, а потім, продає його за комерційною вартістю 30-50 гривень за одну тонну. На відеозаписах з кабінету Сергія Чеботаря чітко чутно, як заступник міністра обговорює цю аферу з Олексієм Тахтай і директором ДП МВС «Спецсервіс», - йдеться в повідомленні.


На відеозаписі видно, як 27 листопада 2014 в кабінет Сергія Чеботаря приходять Олексій Тахтай і директор «Спецсервісу», які повідомляють, що 19 числа вийшло оголошення в газеті про те, що 10 грудня відбудуться торги з продажу піску.

Ми знаємо переможця, - заявив глава "Спецсервісу".

Тахтай роз'яснив Чеботарю, що торги будуть проведені «для вигляду» і виграє «своя» фірма, яка і купить у МВС пісок. Чеботар уточнює «А покупець у нас є?», на що звучить відповідь, що покупець є.

Далі зафіксовано, що 17 грудня 2014 директор «Спецсервісу» і Олексій Тахтай знову приходять в кабінет до заступника Авакова Арсена. На відео говориться, що угода не відбулася, оскільки кінцевий покупець тягне час.

Ми за фактом говорили з тобою. Справляєшся? А чи не справляєшся, давай тоді б**ь іншого призначимо, буде справлятися, - сказав Чеботар чолі "Спецсервісу", який відповів, що фірма просить ще один-два дні.
Міністр мене питає це все. Вони граються і дочекаються, що гривня ще знизитися, і що воно тобі принесе? Тоді був долар 12 сьогодні він вже 20. Буде вже н *** й продавати. Потрібно ставати, в роздрібну мережу продавати і більше заробляти, - почав обурюватися Сергій Чеботар.
Тоді потрібно перерахувати ціну піску ... Я цей п *** ж не хочу слухати. Я що це міністру буду розповідати?, - Продовжує нагадувати Чеботар.


Далі Олексій Тахтай взяв калькулятор і почав підраховувати, наскільки потрібно підняти ціну продажу піску кінцевої фірмі, щоб компенсувати знецінення гривні.

Я зробив усе, що міг, і торги зробив, щоб ніхто не знав і податкова досі нічого. І офіційно все провели ... Вони заздалегідь погодилися, не знаю, що їх зупинилося, - виправдовується глава« Спецсервісу ».
Я звертав вашу увагу на це, і я говорив - дивись, щоб не вийшло так, що ми все зробимо, а вони скажуть ми вже не забираємо, а тепер ви мені розповідаєте ... - заявив Чеботар.


Олексій Тахтай додав, що вони тягнуть спеціально до нового року, щоб гривня ще більше опустилася.

Сказати, якщо ви тягнете до кінця року, то ціна зростає, - сказав Чеботар.


Далі йде діалог про те, що в Бортничах працює великий добувач піску, що його потрібно «притиснути», щоб створити дефіцит на ринку піску, і тим самим поквапити фірму, яка потребує будівельному піску.

Заступник міністра МВС бере трубку телефону, набирає номер і потім каже:

Є компанія« Інтер-інвест »у Бортничах, яка займається видобутком піску у великих обсягах. Дай команду, нехай негайно по повній програмі розберуться, крадіжка піску і все - відкриють виробництво.

Нагадаємо, в 2014 році неодноразово повідомлялося про те, що Сергій Чеботар, будучи заступником міністра Внутрішніх Справ України, займався продажем посад у структурі міліції. Зокрема, народний депутат України Микола Томенко звертався до Генеральної прокуратури з тим, щоб та перевірила Чеботаря на причетність до продажу посад у структурі МВС України та її регіональних органів. Однак, прокуратура вирішила не відкривати на Чеботаря кримінальних виробництв і не перевіряти його діяльність.

Напередодні призначення Авакова міністром внутрішніх справ вдруге в грудні +2014 року керівник фракції партії «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко вимагав від нього звільнити Чеботаря з посади заступника міністра, на що Аваков заявляв, що не збирається його звільняти.

Більше того, Арсен Аваков неодноразово публічно «захищав» Сергія Чеботаря, заперечуючи всі звинувачення на його адресу.

Також нагадаємо, що ще в травні 2015 народний депутат Ольга Червакова заявляла, що призначений на місце Сергія Чеботаря Олексій Тахтай є родичем Чеботаря, і що він не підписує документа, поки Чеботар не дасть на це «добро».

Як відомо, Сергій Чеботар подав у відставку і був звільнений у травні 2015 роки після скандалу: біля будинку Сергія Чеботаря в селі Лісники напали на знімальну групу телеканалу ZIK. Як стверджують журналісти, нападниками виявилися зять Чеботря Олег Поліщук та його бізнес-патнеров Сергій Гаврилко.

Читайте також: Велику дніпропетровську IT-компанію "Датагруп" запідозрили в "піратстві"